Wat is het nut van een woordenboek in een ereader?

Vele, maar zeker niet alle ereaders hebben een of meerdere woordenboeken in de ereader zitten. Terwijl je een boek, krant of tijdschrift op je ereader leest kan je een woord selecteren en laten opzoeken in het ingebouwde woordenboek. Deze woordenboeken zijn meestal vertaalwoordenboeken. Zoals Engels naar Nederlands of andersom, of Duits naar Nederlands etc.

Een Nederlands woordenboek hebben wij nog niet aangetroffen. Daarmee bedoelen wij een woordenboek waarbij je de betekenis zoekt voor een Nederlands woord. Deze woordenboeken hebben een zeer grote woordenschat, maar gaan niet al te diep. Voor de Engelse taal is meestal wel een verklarend woordenboek beschikbaar. Vaak wordt dan de Oxford dictionary gebruikt.

Woordenboeken zal je niet zo veel gebruiken maar tijdens het lezen boeken in een buitenlandse taal kan een woordenboek best wel eens handig zijn. Overigens hoef je niet een boek te lezen om in het woordenboek te zoeken of te bladeren. Meestal is hij ook apart benaderbaar.


Foutje of aanvulling? Stuur ons een reactie

home­

Cookies Wij plaatsten alleen functionele, dus geen persoonsgebonden, cookies. De advertenties zijn "niet gepersonaliseerde advertenties". De AVG stelt dan dat toestemming vragen niet noodzakelijk is, alleen je te informeren.

ik heb het gelezen