Ereader met wifi en webbrowser: een goede combinatie?

Het lijkt op papier prachtig, een ereader die ook nog bruikbaar is om het internet mee te benaderen met een webbrowser.

Langzaam

Een ereader is vooral een ereader. Bij een goede ereader is het scherm van het type eInk of SiPix. Deze displays hebben dezelfde leeservaring als normaal bedrukt papier. Helaas is de keerzijde van deze displays dat ze relatief traag zijn. Het wisselen van een beeld kost een halve seconde. Dat is te traag voor het tonen van bewegende beelden zoals bij spelletjes, (flash) animaties en video waar 25 beeldwisselingen per seconden heel normaal zijn.

Geen buienradar of youtube

Wanneer je met een erader op het web gaat surfen, zal je sommige sites zoals bijvoorbeeld buienradar en youtube moeten ontberen. Deze tonen bewegende beelden en die worden door eInk en ePaper displays niet getoond.

Beperkte resolutie

Het display van een ereader is meestal beperkt tot 600x800 pixels. De meeste websites zijn gemaakt voor schermen met een minimale horizontale resolutie van 1024 pixels. Wanneer je met een ereader gaat webbrowsen zal je regelmatig horizontaal moeten scrollen of moeten in/uit zoomen.

wifi vergt energie

De wifi module in een ereader consumeert relatief veel energie. Door de bank genomen wordt daarmee de accuduur met 50% beperkt. Ben je aan het eboek aan het lezen, zet dan bij voorkeur wifi uit, of accepteer een accuduur die beperkter is.

Zijn wij tegen ereaders met wifi?

In tegendeel, we zijn juist een voorstander van wifi maar we proberen wel te wijzen op de beperkingen van de webbrowserervaring met een ereader.


Foutje of aanvulling? Gebruik het reactieformulier.

home­ >wifi ereader

contact   voorwaarden   disclaimer   privacybeleid   over ons  
wij gebruiken cookies
dat accepteer ik
meer informatie