Wat zijn de verschillen tussen vijf en zes inch ereaders?

Naast het meest verkochte model die een zes inch scherm heeft is de ereader met een schermgrootte van vijf inch de meest populaire versies. De vijf inch ebookreader is vooral populair bij lezers die hem graag mee willen dragen in een jas omdat ze onderweg, in het openbaar vervoer een boek willen lezen. Een vijf inch ebookreader past meestal nét in een jaszak of groot uitgevallen binnenzak. Anders past hij zeker in het kleinste tasje.

Lezen op zo'n kleiner model is toch net even prettiger in het openbaar vervoer dan met een zes inch model. Het vijf inch model heeft net zoals de zes inch versie een resolutie van 600 x 800 pixels. Dus het aantal woorden per regel en aantal regels per bladzijde zijn dus gelijk, althans, dat zou je denken. Je zou verwachten dat alleen de letters een beetje kleiner zijn omdat alles op een vijf inch scherm weergegeven moet worden.

Maar de praktijk is toch net even anders. Als je bijvoorbeeld de Sony PRS350 en PRS650 naast elkaar legt en hetzelfde boek weergeeft, én de zelfde lettergrootte instelt, bijvoorbeeld beiden op de stand "medium", zie je dat Sony de lettergrootte per model anders instelt. Dus medium lettergrootte op het vijf en zes inch model is toch niet gelijk. Maakt niet uit, uiteindelijk kies je de lettergrootte die je het prettigst vindt lezen.

Naast het iets handelbare formaat van een vijf inch model is hij ook nog eens een stukje lichter, en dat is onderweg ook mooi meegenomen en niet uit te vlakken: vijf inch modellen zijn net even wat goedkoper dan de zes inch modellen.

Ben je veel onderweg dat is een vijf inch versie te verkiezen boven een zes inch ereader. Lees je vooral thuis dan heeft de zes inch ereader duidelijk de voorkeur.

Bekijk het overzicht met vijf inch ereaders en zes inch ereaders.


Foutje of aanvulling? Stuur ons een reactie

home­

Cookies Wij plaatsten alleen functionele, dus geen persoonsgebonden, cookies. De advertenties zijn "niet gepersonaliseerde advertenties". De AVG stelt dan dat toestemming vragen niet noodzakelijk is, alleen je te informeren.

ik heb het gelezen