Ereaders die mp3's kan afspelen ook voor luisterboeken?

Vele ereaders, zeker de wat oudere modellen kunnen naast het lezen van ebooks ook mp3, ogg, wav en dergelijke muziekformaten afspelen. Wellicht denk je, handig dan kan ik ook luisterboeken afspelen. Opvallend: veel recent geïntroduceerde ereaders ontbreekt het aan deze muziek afluistermogelijkheid.

We geven het toe, het is handig dat een ereader ook mp3tjes kan afspelen. Wil je niet lezen kan je altijd nog naar muziek luisteren. Het zit er "gratis" op en och, het ziet niet in de weg. Wellicht denk je dat je hier ook goed luisterboeken mee kan afspelen. Natuurlijk kan je die hiermee afspelen maar het is zeker niet de ideale luisterboek afspeler.

Je mag van een erader alleen maar basis muziek eigenschappen verwachten. Starten, stoppen, vooruit of achteruit "spoelen", pauzeren, shuffelen en dan houdt het al snel op. Wil je serieus luisterboeken afspelen dan kijk je al snel naar een mp3 speler die daar speciale voorzieningen heeft. Denk daarbij om de snelheid van voorlezen te veranderen zonder dat de toonhoogte wijzigt of doorgaan waar je bent gestopt.

Conclusie

Hoewel het geluid uit de meeste spelers goed van kwaliteit is moet je in functionele zin geen wonderen verwachten van de mp3 afspeelmogelijkheid. Bekijk het overzicht van ereaders met een muziekafspeelmogelijkheid.


Foutje of aanvulling? Stuur ons een reactie

home­

Cookies Wij plaatsten alleen functionele, dus geen persoonsgebonden, cookies. De advertenties zijn "niet gepersonaliseerde advertenties". De AVG stelt dan dat toestemming vragen niet noodzakelijk is, alleen je te informeren.

ik heb het gelezen