Waarom zou ik een beschermhoes voor mijn ereader kopen?

Moet ik nu wel of niet een beschermhoesje voor mijn ereader kopen? Dat lijkt een lastige vraag. In dit artikel gaan we daar nader op in.

De schermen die in een ereader worden toegepast hebben een nadeel. Ze zijn gevoeliger voor breuk dan traditionele lcd schermen zoals deze bijvoorbeeld in tablets worden toegepast. Op fora zal je een heel aantal verhalen kunnen lezen defect geraakte eInk schermen doordat men op de ereader is gaan op liggen (bed!) zitten (achtergelaten in een stoel), hebben laten vallen, op zijn gestapt of dat hij bekneld heeft gezeten in een tas. Schrik niet, zo gevoelig voor breuk zijn ze ook weer niet, maar je moet wel een stukje voorzichtiger mee om springen dan je zelf wellicht denkt.

Een stevige beschermhoes helpt de meeste ongelukjes te voorkomen. Zie dus een hoes als een soort breukverzekering. Denk hier niet over na, doe je zelf een plezier en koop altijd een beschermhoes.

Beschermhoes met led-lichtje?

Sommige fabrikanten, zoals de hiernaast afgebeelde ereader van Sony, leveren twee soorten beschermhoezen. De standaard beschermhoes en een versie met een led-lichtje er in. Zo'n beschermhoes met led-lichtje kost een vermogen. Daar zal je erg tegen aan hikken. Is dat de prijs wel waard zal je denken? Het antwoord is heel simpel: als je een bedlezer bent of regelmatig zal lezen in schemerachtige omgevingen is dit een no-brainer. Kopen, en wel meteen! Dit is we zo prettig lezen. Het is duur maar het is het geld dubbel en dwars waard.


Foutje of aanvulling? Stuur ons een reactie

home­

Cookies Wij plaatsten alleen functionele, dus geen persoonsgebonden, cookies. De advertenties zijn "niet gepersonaliseerde advertenties". De AVG stelt dan dat toestemming vragen niet noodzakelijk is, alleen je te informeren.

ik heb het gelezen