Welke voorbereidingen moet je treffen om je pc en ereader geschikt te maken om gekochte boeken op je ereader op te slaan?

Vrijwel alle gekochte boeken worden verkocht met een kopieerbeveiliging. Een technische term daarvoor is DRM. Voordat je zo'n gekocht boek op je ereader kan lezen moet je een aantal eenmalige acties uitvoeren. Die tref je hieronder aan. Onderstaandestappen en registraties moet je allemaal uitvoeren. Zonder al deze stappen is het onmogelijke gekochte boeken op je ereader te zetten. Dit is het gevolg van de kopieerbeveiliging DRM. Voor ebooks die gedownload zijn zonder DRM (zoals via deze links) hoef je onderstaande niet uit te voeren. Volg deze instructie om een gekocht/gedownload ebook op je ereader op te slaan.

Creëer een Adobe account (registreer je bij Adobe)

Download en installeer ADE

 • Gekochte ebooks kan je alleen maar via het programma Adobe's Digital Editions (ADE) op je ereader zetten. Dit moet je gebruiken, een alternatief bestaat niet. Download Adobe Digital Editions en installeer dit.
 • ADE wordt na de installatie meteen gestart en zal je vragen om je pc te autoriseren.

Autoriseer je PC voor gebruik van DRM ebooks

 • Autoriseer je pc met je ADE account die je net hebt gemaakt (eenmalig). Volg de instructies op het scherm.

Je Ereader autoriseren voor gebruik van DRM ebooks

 • Koppel je ereader aan je pc via de usb kabel. ADE zal je ereader herkennen en vragen "zal ik je ereader autoriseren?". Een simpel "ja" en een paar seconden later is je ereader geautoriseerd.

  NB: voor sommige ereaders is het noodzakelijk eerst bepaalde instructies uit te voeren voordat ADE je ereader kan herkennen. Zo is het noodzakelijk voor Sony ereaders zoals de PRS300, PRS350, PRS505, PRS600, PRS650, PRS950 en PRS-T1, eerst Sony's "Reader for pc" te installeren (mag ook na installatie van ADE, maar zonder de Reader Library zal de ereader niet door ADE herkent worden). Lees hier meer details over Sony's Reader for pc en installatieprocedure.

Test ADE door gratis een ebook te downloaden (optioneel maar wel aan te bevelen)

 • Je kan nu bij Adobe, optioneel ebook samples downloaden om te proberen ebooks op je ereader te zetten. Wij adviseren je om dit te doen.
 • Als je dit doet wordt een ebook met de bestandsextensie .acsm gedownload. Je computer zal nu de vraag stellen om dit boek meteen in Digital Editions te openen (wel makkelijk) of eerst op te slaan (wat lastiger, maar onze voorkeur, gewoon voor de zekerheid).
 • Heb je gekozen om het direct te openen in ADE dan wordt hij direct in ADE geopend en kan je ebook meteen op je pc lezen.
 • Wanneer je hebt gekozen voor "download" dan moet je naar de map toe waar je downloads in komen te staan. Daar dubbelklik je op het zojuist gedownloade ebook. (die de extensie .acsm heeft).
 • Het boek wordt nu meteen geopend en je kan het op je pc lezen.

Lees hier meer over het gebruik, beperkingen en tips van Adobe's Digital Editions.

Hoe je je het ebook op je ereader kan plaatsen lees je hier.


Foutje of aanvulling? Stuur ons een reactie.

home­ >ade ebook

Cookies Wij plaatsten alleen functionele, dus geen persoonsgebonden, cookies. De advertenties zijn "niet gepersonaliseerde advertenties". De AVG stelt dan dat toestemming vragen niet noodzakelijk is allen je te informeren.

ik heb het gelezen